İL HAKEM KURULU SEÇİM DUYURUSU

 

ANKARA İL HAKEM KURULU SEÇİMİ DUYURUSU

 

 

ANKARA İL HAKEM KURULU SEÇİMİ 15 ARALIK 2011 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 18.30 DA SELİM SIRRI TARCAN SPOR SALONUNDA YAPILACAKTIR.  BU 1. TOPLANTIYA FAAL HAKEMLERİN % 70‘İNİN KATILIMASI DURUMUNDA SEÇİM YAPILABİLECEKTİR.

 

2. TOPLANTI

1. TOPLANTIDA katılım oranı %70’i bulmadığı takdirde, 2. TOPLANTI 16 ARALIK 2011 CUMA GÜNÜ SAAT 18.30 DA SELİM SIRRI TARCAN SPOR SALONUNDA YAPILACAK VE BU TOPLANTIYA faal hakemlerin yarısından 1 fazlasının katılımı HALİNDE SEÇİM YAPILABİLECEKTİR.

 

      İLİMİZ HAKEMLERİNE VE SEÇİME KATILMAK İSTEYEN ADAYLARA ÖNEMLE DUYURULUR.

 

Ömer ÜNAL

İl Voleybol Temsilcisi

 

TVF VOLEYBOL HAKEMLİĞİ TALİMATI

 

İL HAKEM KURULLARI

Madde 15- İHK'nin Kuruluşu; Toplantı Usûl ve Esasları.

15.1. (12/12/2006 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile değiştirilen şekli) İHK'nin başkanı İl Temsilcisidir. Bu kurul başkan hariç 18. maddedeki niteliklere sahip olanlar arasından iki yılda bir ilgili ilin faal hakemlerinin en az %70’inin katılımı ile yapılan seçim sonucu en çok oyu alan 4 (dört) üyeden oluşur.

İHK, ildeki faal hakemlerin seçime katılım oranı %70’i bulmadığı takdirde, izleyen 7 gün içinde faal hakemlerin yarısından 1 fazlasının katılımı ile yapılacak seçim sonucu en çok oyu alan 4 (dört) üyeden oluşur.

İHK, ilk toplantısında İHK üyeleri arasından bir sekreter seçer. Sekreter, İl Temsilcisinin bulunmadığı hâllerde kurul toplantılarına başkanlık yapar.

15.2. İHK, İl Temsilcisinin veya İl Temsilcisinin bulunmadığı durumlarda İHK Sekreterinin daveti ile toplanır.

 

İHK'NİN GÖREV SÜRESİ

Madde 16 - İHK'nin görev süresi 2 (iki) yıldır. İller iki yılda bir en geç Eylül ayının sonuna kadar faal hakemlerin en az %70’inin katılımı ile yapılan seçim sonucunda, İHK’nin 4 asil, 4 yedek üyesini belirler ve düzenlenen tutanakla birlikte bağlı oldukları kuruluş aracılığı ile sonuçları Federasyona bildirirler. Yeni kurul seçilinceye kadar eskisi göreve devam eder.

İl Temsilcisinin görevinin herhangi bir şekilde sona ermesi veya İHK tarafından yerine getirilmesi gereken görevlerde aksaklıklar meydana gelmesi hâlinde MHK’nin teklifi ve Yönetim Kurulunun onayı ile İHK’nin görevi topluca sona erer.

 

İHK ÜYELERİNDE ARANACAK NİTELİKLER;

Madde 18 - İHK üyelerinde aranacak nitelikler;

18.1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

18.2. En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

18.3.  Uluslararası, en az 5 (beş) yıl süreyle ulusal veya en az 10 (on) yıl süreyle il hakemliği yapmış olmak,

18.4. (12/12/2006 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile değiştirilen şekli) Ankara, İstanbul, İzmir illeri hariç; 18.3’te belirtilen kategorilerde yeterli sayıda faal olmayan üye bulunamayan illerde, 18.3. maddede belirtilen niteliklere sahip faal hakemler de görev alabilirler,

18.4.1. Faal hakemlerle de aday sayısının tamamlanamaması hâlinde, eksik kalan aday sayısı, faal olmayan aday adayı hakemlerden kıdem sıralaması yapılmak sûretiyle 8’e tamamlanır.

Gerekli sayıya bu şekilde de ulaşılamıyorsa, aynı usûl faal hakemlere uygulanmak sûretiyle aday sayısı 8’e tamamlanır.

18.5.  Ceza kurullarınca 6 aydan fazla ceza ile cezalandırılmamış olmak,

18.6.  Trafik suçları hariç, 3 aydan fazla hapis veya yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezası ile hükümlü bulunmamak,

Voleybol branşında faal idareci, menajer, antrenör, sporcu ve hakem derneklerinin yönetim kurullarında görevli olanlar İHK üyesi olamazlar.

 

voleybol06.net | VOLEYBOL ANKARA - Tüm Hakları Saklıdır